Пържени пилешки филенца с чесън и лимон
Чеснови пилешки хапки с лук, чушки и лимонов сок.
Необходими продукти:
- 700-800 г пилешки гърди без кожа и кост
- 30 мл зехтин
- 1 глава лук (с шалот става по-добре)
- 4 скилидки чесън
- 1 сладка чушка
- сокът на 1 малък лимон
- 1 с.л. светъл соев сос
- сол, черен и червен пипер на вкус
- китка свеж магданоз
- майонезен сос, зеленчуци и резени лимон за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди почистете, подсушете и обтрийте със сол и пипер. Приберете в плик или покрийте със стреч фолио и счукайте леко, за да се изтънят.
2. Нарежете месото на филенца с ширина и дебелина около 1,5 см. и дължина, колкото е дълга гърдата.
3. Наситнете лука и чесъна, чушката почистете от семките и нарежете на малки кубчета.
4. Изстискайте лимоновия сок.
5. Сгорещете зехтина в тиган, запържете в него лука и чесъна, щом започнат да променят цвета си добавете и чушката. Гответе 2 минути, след това прибавете и пилешките филета. Гответе на силен огън като разбърквате периодично в продължение на 3 минути. След това намалете огъня и гответе още 2 минути.
6. Залейте със соевия сос и лимоновия сок. Овкусете с черен пипер и добавете магданоза. Махнете от огъня.
7. Опитайте дали има нужда от още подправки, доовкусете по желание и сервирайте в компанията на пресни зеленчуци, резени лимон и млечен или майонезен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ