Регистрация

Пържени пилешки филенца с чесън и лимон

Пържени пилешки филенца с чесън и лимон
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2159

Чеснови пилешки хапки с лук, чушки и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700-800 г пилешки гърди без кожа и кост
  • 30 мл зехтин
  • 1 глава лук (с шалот става по-добре)
  • 4 скилидки чесън
  • 1 сладка чушка
  • сокът на 1 малък лимон
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • китка свеж магданоз
  • майонезен сос, зеленчуци и резени лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди почистете, подсушете и обтрийте със сол и пипер. Приберете в плик или покрийте със стреч фолио и счукайте леко, за да се изтънят.

2. Нарежете месото на филенца с ширина и дебелина около 1,5 см. и дължина, колкото е дълга гърдата.

3. Наситнете лука и чесъна, чушката почистете от семките и нарежете на малки кубчета.

4. Изстискайте лимоновия сок.

5. Сгорещете зехтина в тиган, запържете в него лука и чесъна, щом започнат да променят цвета си добавете и чушката. Гответе 2 минути, след това прибавете и пилешките филета. Гответе на силен огън като разбърквате периодично в продължение на 3 минути. След това намалете огъня и гответе още 2 минути.

6. Залейте със соевия сос и лимоновия сок. Овкусете с черен пипер и добавете магданоза. Махнете от огъня.

7. Опитайте дали има нужда от още подправки, доовкусете по желание и сервирайте в компанията на пресни зеленчуци, резени лимон и млечен или майонезен сос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта