Пържени пилешки гърди с марината
Мариновано пилешко филе на тиган.
Необходими продукти:
- 2 парчета пилешки гърди - около 550-600 г общо
- 2-4 скилидки чесън
- 1 с.л. мека горчица
- 1,5 с.л. ябълков оцет
- 2 с.л. соев сос
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 2 с.л. олио
- 3-4 с.л. растителна мазнина за готвене (може пак олио)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото месо на слайсове с дебелина 1-1,5 см.
2. В купа изсипете намачкания или минат през преса чесън, добавете соевия сос, черния пипер, оцета и олиото. Разбъркайте, пуснете вътре месцата и разбъркайте отново много хубаво. Приберете в хладилник между 3 часа и 1 ден.
3. Сгорещете на умерен огън растителна мазнина в тиган и пържете двустранно филенцата за по около 3 минути от страна.
4. Сервирайте с пресни зеленчуци или любимата ви гарнитура за пилешко. Можете да охладите и да използвате като плънка за сандвичи.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ