Пържени пилешки бутчета с чесън и подправки
Пилешки бутчета с подправки на тиган.
Необходими продукти:
- 3 с.л. олио
- 6 горни пилешки бутчета
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. чесън на прах/на гранули
- 1 ч.л. сушен лук
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сух кориандър
- 1 ч.л. червен пипер - сладък
- 1/2 ч.л. куркума
- 5 скилидки чесън
- 150 мл вода
- листа магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сипете олиото в голям тиган с незалепващо покритие и сгорещете на силен огън.
2. Подредете бутчетата плътно едно до друго, но без да се застъпват, в мазнината с кожата надолу. Гответе 3 минути и обърнете.
3. Докато се запечатват от втората страна, поръсете вече запечатаната с половината от изброените сухи подправки - сол, чесън на прах, лук на прах, черен пипер, кориандър, сладък пипер, куркума. След това обърнете отново, намалете огъня на слаб към умерен и поръсете и втората страна с останалата половина от подправките.
4. Чесъна нарежете на тънки колелца и добавете в тигана. Сипете водата - ако е вряла - още по-добре.
5. Щом кипне, сложете капак и оставете да къкри на слаб към умерен огън 5 минути. После обърнете и гответе 5 минути.
6. Махнете капака, обърнете отново бутчетата и залейте с част от соса. Увеличете огъня на умерен. Оставете 3 минути, обърнете и залейте със соса. Гответе още 3 минути.
7. Извадете в индивидуални порции и поръсете с листа магданоз. Ако сервирате гарнитура от картофи или ориз, можете да покапете с отделилия се в тигана сос от готвенето.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ