Пържени пелмени с масло
Бързо основно от пелмени на тиган.
Необходими продукти:
- 3 с.л. олио
- 800 г пелмени - замразени или пресни
- сол и пипер на вкус
- лют пипер по желание
- 150 мл вода
- 20-30 г масло
- магданоз за поръска при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган с незалепващо покритие изсипете олиото и сгорещете на умерен към слаб огън.
2. Добавете пелмените в тигана и ги разделете, за да не се застъпват. Оставете ги да се готвят 5 минути.
3. Обърнете внимателно всеки пелмен и гответе още 3-4 минути, след това завъртете и от третата страна, за да хванат лека коричка за 2-3 минути.
4. Поръсете сол, пипер и пикентен пипер по желание. Залейте с водата и изчакайте да кипне. Може да увеличите огъня на умерен.
5. След завиране сложете капака и варете 5-6 минути.
6. Махнете капака, разбъркайте, добавете маслото и мешайте 2-3 минути.
7. Поръсете с наситнен пресен магданоз, махнете от котлона и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ