Регистрация

Пържени пелмени с масло

Пържени пелмени с масло
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2538

Бързо основно от пелмени на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 800 г пелмени - замразени или пресни
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • 150 мл вода
  • 20-30 г масло
  • магданоз за поръска при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган с незалепващо покритие изсипете олиото и сгорещете на умерен към слаб огън.

2. Добавете пелмените в тигана и ги разделете, за да не се застъпват. Оставете ги да се готвят 5 минути.

3. Обърнете внимателно всеки пелмен и гответе още 3-4 минути, след това завъртете и от третата страна, за да хванат лека коричка за 2-3 минути.

4. Поръсете сол, пипер и пикентен пипер по желание. Залейте с водата и изчакайте да кипне. Може да увеличите огъня на умерен.

5. След завиране сложете капака и варете 5-6 минути.

6. Махнете капака, разбъркайте, добавете маслото и мешайте 2-3 минути.

7. Поръсете с наситнен пресен магданоз, махнете от котлона и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта