Пържени наденички със зеле
Пържена наденица с прясно зеле.
Необходими продукти:
- 1 зелка (около 1,5 кг)
- 600-700 г сурова наденица
- 2 с.л. доматена салца
- черен пипер на вкус
- лук
- няколко супени лъжици олио
- вода
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото в голям тиган, нарежете наденичките и ги запържете в него.
2. Нарежете зелето на ивици и го сложете да се задушава в тенджера с вода на слаб огън за 30 минути. Отцедете зелето от течността, след като се е задушило.
3. Наситнете лука, запържете го в тигана от готвенето на наденичките, добавете наденичките, гответе още малко и след това добавете и зелето с доматената салца. Гответе докато се запържи.
4. Подправете на вкус, като можете да добавите масло или свинска мас, за да стане по-тежичко. Лют пипер, бахар - импровизирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ