Регистрация

Пържени кюфтета от риба

Пържени кюфтета от риба
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1495

Рибни кюфтета на тиган с хляб и коричка от галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г сурово рибно филе без кости от вид риба по ваше желание
  • 1-2 филии хляб (около 60 грама)
  • 2 яйца
  • 80 мл прясно мляко
  • 50 мл растителна мазнина
  • галета
  • сол на вкус
  • подправка за риба по желание
  • кетчуп или друг сос за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Накиснете хляба в млякото за 15 минути.

2. Ако имате месомелачка, минете рибното филе през нея, а после и накиснатия хляб. Ако нямате - работете с чопър. Първо накълцайте само рибата, а после към нея добавете и хляба.

3. В получената смес добавете яйцата и подправки на вкус. Замесете добре рибената кайма.

4. С навлажнени ръце оформяйте леко сплеснати топчета в желаната от вас големина, овалвайте ги в галета и директно хвърляйте в сгорещената растителна мазнина.

5. Пържете двустранно до позлатяване на коричка. Ако ги обичате по-препържени, можете да се отпуснете в готвенето, като все пак опитате поне едно кюфтенце още след изваждане от тигана, за да се убедите, че това е желаната степен на готовност. Вадете в чиния, застлана с домакинска хартия, за да може да се отцеди излишната мазнина.

6. Поднесете с картофено пюре, печен ориз и друга гарнитура, която не е пържена, за да не стане ястието прекалено тежко. За повече профирност на храната сервирайте сос - лютеница, млечен, чеснов, кетчуп. Вкусът ще се разведри.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта