Пържени кюфтенца с домашно смляна кайма
Средно | Порции 3-4
| Видяна: 2009
Домашни панирани кюфета от кайма смес с хляб и яйце.
Необходими продукти:
- 1 голяма глава лук
- 1/3 хляб
- 1 яйце
- брашно
- 600 г телешко месо
- 300 г свинско месо
- 3 скилидки чесън
- олио
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Накиснете хляба за 30 мин.
2. Измийте свинското и телешкото, обелете лука и нарежете всичко на средни по големина парчета. Извадете хляба от водата и го отцедете.
3. Прекарайте през месомелачката месото, лука, хляба и чесъна. След като сте смлели продуктите, ги овкусете със сол и черен пипер и добавете в тях яйцето.
4. Замесете хубаво съставките и оформете от тях месни топченца.
5. Оваляйте всяко по отделно в брашно и пържете до готвност на маслена баня.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 60 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ