Пържени картофи с гъби на тиган
Гарнитура от картофи с гъби.
Необходими продукти:
- 500 г картофи
- 500 г гъби
- сол и пипер
- 80 г масло
- 70 мл олио
- 2 скилидки чесън
- връзка копър
Начин на приготвяне:
1. Гъбите измийте и нарежете на едро. Прехвърлете в тенджера, залейте с вода и кипнете. Варете 10 минути след кипването. После отцедете през гевгир и прехвърлете върху хавлиена кърпа.
2. Картофите обелете, измийте и нарежете на гредички като за домашен чипс.
3. В един тиган сгорещете 60 мл олио и добавете 20 г масло. Запържете картофите вътре до полуготовност.
4. През това време паралелно в друг тиган сгорещете 10 мл олио и добавете 50 г масло. Там гответе гъбите. Към гъбите добавете чесъна, сол и пипер.
5. Когато картофите са наполовина готови, прехвърлете гъбите при тях. Продължете да готвите до готовност на картофите.
6. След изваждане от тигана поръсете с наситнени листенца пресен копър и добавете още сол и пипер при необходимост.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ