Пържени картофи с бекон и зеле
Задушено зеле с бекон и картофи на тиган.
Необходими продукти:
- 200 г бекон
- 800 г картофи
- 1 ч.л. сол
- 500 г зеле
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 2 скилидки чесън
- пресен магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Бекона нарежете на лентички. Изсипете в голям тиган с незалепващо покритие и гответе и бъркайте на умерен огън докато се сгърчи и запече. Махнете тигана от огъня и извадете бекона с щипки. Мазнината му трябва да остане в съда.
2. Нарежете зелето на много тънки лентички. Ако имате ренде за зеле - още по-добре.
3. Картофите обелете и нарежете на малки кубчета като за мусака.
4. Върнете тигана на огъня, усилете на максимум и щом мазнината от бекона се сгорещи, изсипете картофите вътре. Гответе на силен огън при периодично мешане 5 минути. Намалете огъня на умерен, овкусте с 1/2 ч.л. сол и гответе и бъркайте 2 минути.
5. Изсипете зелето при картофите, посолете с още 1/2 ч.л. сол и бъркайте няколко минути докато зелето намали обема си и се смеси с картофите. След това оставете на огъня за 5 минути като периодично размешвате.
6. Добавете намачканите скилидки чесън и черния пипер, бъркайте 2-3 минути и върнете бекона в ястието. Гответе на умерен огън докато картофите са напълно готови.
7. По желание при поднасяне поръсете с листенца пресен магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ