Пълнен тофу джоб на скара
Азиатско вегетарианско ястие с ядки.
Необходими продукти:
- тофу джоб
- соеви кълнове
- краставица, нарязана на тънки клечки, но не колкото жулиени
- печени семена сусам и гранулирани фъстъци (или обикновени печени белени фъстъци)
- пресен сок от лайм
Начин на приготвяне:
*Тофу джобовете представляват изпържено на маслена баня тофу. Продават се в азиатските магазини. Вземете по-големи, защото се пълнят по-лесно.
1. Разделете тофу джоба по дължина, но внимавайте да не срежете до край.
2. Напълнете го със соеви кълнове и пръчици краставица. В зависимост от размера, можете да нарежете кълновете на две. Натъпчете колкото се може по-нагъсто.
3. Сложете пакетите върху барбекюто на дървени въглища и изпечете докато станат хрупкави. Ако нямате барбекю, ги изпечете на скара. Можете да ги сложите върху газов грил на решетъчни щипки или да ги държите над огъня с готварска щипка.
4. Прибавете много сок от лайм към соса на вкус. Прибавете печените гранулирани фъстъци и семена сусам на вкус.
5. Поднесете студено или направо от барбекюто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ