Пълнено телешко с мръвки и маслини
Телешки шишчета с маслини, колбас и кашкавал.
Бон Апети
Излъчен на 21.09.2017
Телешко руло с плънка от два вида маслини, печени червени чушки и зеленчуци, които се покриват от три вида колбас и плочки кашкавал готвят Лора и Стоян като изкушават сетивата на любителите на вълчи мезета. За приготвянето на тази аржентинска рецепта водещите избират специално телешко месо или т.нар. телешки фланк стек, който представлява мускулеста мръвка от коремната област на животното.
Първо месото се разрязва по протежение на мускулните влакна на пеперуда, за да се изтъни. Следва да се обтрие със сол и черен пипер и да се поръси с ароматни наситнени вкусотии. В тях са включени зелени маслини и маслини калмата, червени чушки, каперси, магданоз и чесън, наситнени усърдно. Когато мръвката се покрие с веганската част от рецептата, преминаваме към красивото за очите чревоугодничество. Отгоре редим слайсове прошуто, върху тях мортадела, после колбас трапезица и за финал плочки кашкавал. Вече лигите текат, особено ако гледате видеото и всичко това е пред очите ви. Пък и ако го готвите - обикновено има едно за муцунката, едно за ястието.
После телешкото месо се навива на стегнато руло, което се промушва с шишчета и се нарязва, за да се превърне в изящна близалка от месо. Шишовете се намазват със зехтин и се запичат на барбекю, скара или наребрен тиган. А после се сервират като основно с любимата гарнитура и чаша хубаво вино, каквото несъмнено заслужава подобна мръвка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ