Регистрация

Пълнено пиле с ориз и киноа

Пълнено пиле с ориз и киноа
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1557

Печено пиле на фурна с плънка от варива.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2/3 ч.ч. киноа
  • 1 ч.ч. пилешки бульон (може и вода)
  • 1 голяма или 2 малки глави лук
  • сол и черен пипер
  • 50 г масло
  • 20 мл олио
  • клонка розмарин по желание

Начин на приготвяне:

1. Почистете добре пилето. На няколко места под кожата бутнете малки парченца масло. Обтрийте със сол и пипер вътрешно и външно.

2. Лука наситнете. Ориза и киноата измийте под течаща вода.

3. Сгорещете олиото в касерола, добавете лука и гответе до прозрачност. После добавете и ориза и гответе докато стане кристален.

4. Добавете киноата, залейте с бульона и оставете да къкри докато бульона изври.

5. Добавете остатъка от маслото в запръжката и разбъркайте. Изчакайте да се охлади и напълнете пилето с нея. Бутнете и клонка розмарин в корема. Зашийте. Ако ви остане от плънката, разпределете я на дъното на тавата.

6. Увийте във фолио, като поставите пилето с гърдите нагоре. Печете на 200 градуса за 35 минути.

7. Разгърнете фолиото и обърнете пилето с корема надолу. Допечете за 15 минути на същата температура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта