Регистрация

Пълнени чушки с булгур и кайма

Пълнени чушки с булгур и кайма
Средно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 9067

Чушки с месо и булгур по марокански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г говежда кайма
  • 1 ч.ч. булгур
  • 3 чушки камби
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • магданоз
  • кимион
  • сладък червен пипер
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете булгура да се вари в тенджера с две чаши вода. Когато заври, намалете огъня и гответе 15 минути.

2. Нарежете на дребно лука.

3. Счукайте чесъна.

4. Налейте малко зехтин в един тиган и запържете лука и чесъна. Добавете каймата и пържете няколко минути, като разбърквате.

5. Свалете каймата от огъня и изчакайте да изстине малко.

6. Смесете каймата, лука и чесъна със сварения булгур.

7. Подправете с нарязания магданоз, 1 с.л. кимион и 1 с.л. червен пипер.

8. Добавете сол и черен пипер.

9. Отрежете горната част на чушките (частта с дръжките) и извадете семките и жилите.

10. Напълнете чушките със сместа от кайма и булгур.

11. Наредете чушките в огнеупорен съд.

12. Сложете ги в печката за 30 минути на 200°С.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта