Пълнени чушки с булгур и кайма
Чушки с месо и булгур по марокански.
Необходими продукти:
- 200 г говежда кайма
- 1 ч.ч. булгур
- 3 чушки камби
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- магданоз
- кимион
- сладък червен пипер
- зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете булгура да се вари в тенджера с две чаши вода. Когато заври, намалете огъня и гответе 15 минути.
2. Нарежете на дребно лука.
3. Счукайте чесъна.
4. Налейте малко зехтин в един тиган и запържете лука и чесъна. Добавете каймата и пържете няколко минути, като разбърквате.
5. Свалете каймата от огъня и изчакайте да изстине малко.
6. Смесете каймата, лука и чесъна със сварения булгур.
7. Подправете с нарязания магданоз, 1 с.л. кимион и 1 с.л. червен пипер.
8. Добавете сол и черен пипер.
9. Отрежете горната част на чушките (частта с дръжките) и извадете семките и жилите.
10. Напълнете чушките със сместа от кайма и булгур.
11. Наредете чушките в огнеупорен съд.
12. Сложете ги в печката за 30 минути на 200°С.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ