Пълнени чушки със свинско, ориз и картофи
Пълнени чушки с кайма и ориз в сос от сметана, домати, моркови, лук и картофи.
Необходими продукти:
- 600 г свинска кайма
- сол и пипер
- 6 с.л. ориз
- 12 с.л. вода
- 80 г кашкавал
- чушки за пълнене - броят им зависи от големината и пространството в тях, но това количество е за около 4 чушки
- 1 глава лук
- 1 морков
- 4 с.л. олио
- 2 с.л. доматен концентрат + щипка захар
- 200 мл млечна незаквасена готварска сметана
- 150 мл вода или бульон
- 4 картофа
- листа копър
Начин на приготвяне:
1. Ориза измийте през цедка и изсипете в касерола. Залейте с водата и варете на слаб огън докато я абсорбира.
2. Каймата изсипете в купа, подправете със сол и пипер и рендосайте вътре кашкавала.
3. Моркова рендосайте, а лука - наситнете.
4. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука за 3 минути на умерен огън. Добавете моркова и гответе още 3 минути. Овкусете със сол и пипер, прибавете доматения концентрат и захарта и бъркайте 2 минути.
5. Залейте със сметаната и бульон и оставете да къкри няколко минути.
6. Готовия ориз охладете, прибавете към каймата с кашкавала и замесете. Напълнете чушки с получената смес и ги подредете в тава. Между тях сложете обелени картофи, като ги разрежете на половинки. Отгоре залейте със сметановата запръжка.
7. Пъхнете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 50-тина минути.
8. След изваждане поръсете с листа копър и сервирайте.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ