Пълнени филийки с шунка и яйца
Топли сандвичи от печен хляб с яйце, колбас, кашкавал, чушка и царевица на тиган в масло.
Необходими продукти:
- 4 филийки тостерен хляб
- 2 яйца
- сол и пипер
- шарена сол
- 60 г шунка или друг колбас по избор
- 1/2 червена чушка
- листа копър
- 50 г царевица от консерва (отцедено тегло)
- 30 г масло
- 4 плочки кашкавал за сандвичи
Начин на приготвяне:
1. С остър нож отрежете сърцевината на филийките тостерен хляб така, че коричката да остане като борд. Запазете тази сърцевина.
2. В купа чукнете яйцето и го разбийте със сол, пипер и шарена сол.
3. Нарежете на много малки кубчета чушката и шунката, а копъровите листа наситнете. Прибавете ги към яйцето заедно с отцедената от сока на консервата царевица и разбъркайте.
4. Разтопете в тиган с незалепващо покритие 15 г от маслото на слаб към умерен огън и го разстелете по дъното. Поставете 2 от бордовете хляб един до друг в тигана.
5. Налйете във всеки борд по 1/4 от яйчената смес и отгоре положете плочка кашкавал за сандвичи. Покрийте кашкавала със сърцевината. Печете 5-6 минути и обърнете. Печете още 2-3 минути и извадете.
6. Повторете и с останалите филийки и плънка. След това сервирайте като можете да разрежете всяка филийка диагонално за по-красиво.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ