Пълнени тиквички и питки от елда
Перфектна храна с хляб, месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
За пълнените тиквички:
- 250 г свинско месо, смляно
- 1 глава лук, нарязан на кубчета
- 2 с.л. сос Уорчестър
- 1 домат, нарязан на кубчета
- 2 с.л. сушени подправки (риган, босилек, мента, градински чай)
- щипка смлян черен пипер
- 2 тиквички, разрязани на половинки и издълбани
За питките от елда:
- 1 ч.ч. варена елда
- 2 бити яйца
- 1/3 ч.ч. настъргано сирене
- ½ ч.ч. броколи на пара, нарязани ситно
- 1 домат, нарязан на кубчета
- щипка смлян черен пипер
- 1 ч.л. сушени билки
Начин на приготвяне:
1. Запържете чесъна и лука докато лукът започне да става прозрачен, след което добавете домата.
2. Прибавете месото и пържете до готовност. Наръсете с подправките и черния пипер.
3. Напълнете тиквичките с пълнежа от каймата и ги наредете в тавичка.
4. Запечете ги във фурната за около 30 минути на 160 С.
5. Смесете всички съставки на питките от елда.
6. Покрийте дъното на една тавичка с хартия за печене и изсипете на разстояние по 2 супени лъжици от сместта във формата на питка.
7. Запечете във фурната за 10 минути на 160 С.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ