Пълнени краставички с моркови и чесън
Салата от корнишони с моркови, лук и лют пипер.
Свежа салата от корнишони, която наподобява туршия, но се приготвя за половин час с пресни зеленчуци, показват авторите на канала Всегда Вкусно. Рецептата е заимствана от азиатската кухня на Далечния Изток и представлява свежи краставички с плънка от моркови, чесън, лют пипер, пресен лук.
Първо краставичките се измиват и се цепват на пеперуда. Посоляват се и се оставят да омекнат и да пуснат водата си. През това време се прави плънката като се режат моркови на лентички, наситнява се пресен и стар лук и чесън и след това се смесват с кафява захар, лют и сладък пипер, сусамово семе, рибен сос и малко вода. Краставичките се измиват от солта и се пълнят със сместа. Можете да ги оставите за 30-тина минути, за да се овкусят идеално. А после поръсвате с бял сусам за разкош и сервирате. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК, а от видеото по-горе ще наблюдавате как се прави всичко това.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ