Пълнени картофи с шунка, гъби и кашкавал
Картофени кошнички с плънка от колбас, кашкавал и гъби с лук.
Необходими продукти:
- 6-9 големи картофа
- 150 г кашкавал
- 150 г шунка или друг колбас по избор
- 150 г пресни гъби
- 2-3 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 3 с.л. олио
- масло
- връзка копър
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте добре и без да белите поставете всеки в индивидуален лист алуминиево фолио. Завийте плътно на бонбон и подредете в тава. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете 1 час. Провете с клечка за зъби дали са се изпекли, като боцнете и очаквате да влезе безпроблемно в картофа. Не развивайте от фолиото.
2. Докато картофите с пекат, си направете останалите заготовки. За начало извадете кашкавала от хладилника и го рендосайте. После пак приберете в хладиника стърготините, за да не се слепят.
3. Гъбите нарежете на кубчета, лука наситнете. Сгорещете олиото в тиган и запържете за 3 мин. лука. След това добавете гъбите и гответе докато водата им изври. Махнете от огъня, подправете със сол, пипер, намачкания чесън и половината от листата копър. Разбъркайте и оставете настрана.
4. Шунката или друг избран от вас колбас нарежете на малки кубчета.
5. Готовите картофи разрежете с все фолиото през средата и с вилица намачкайте част от сърцевината навътре, за да се отвори място за плънката. Поръсете сол и пипер и сложете във всеки картоф по бучка масло.
6. Отгоре разпределете гъбената запръжка, след това колбаса и на финала поръсете с кашкавала. Върнете във фурната за 10-12 минути на същата температура.
7. Преди поднасяне поръсете с наситнени пресни листа копър.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ