Постен гювеч от пълнени картофи
Картофени кошнички със зеленчукова плънка, изпечени в гювеч.
Пълнените картофки са вкусна гарнитура или основно, ако искате да хапвате нещо без месо или пък се прочиствате с вегански режим. А как да си направите пълнени картофи по български показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Ястието е лесно, ала изисква доста време за печене.
Картофите се обелват, измиват и издълбават. За плънката се задушава лук с домати и подправки докато водата изври. Следва да се посоли всичко и да се напълнят кошничките. Подреждат се в гювеч, който се допълва с издълбаната сърцевина, остатъка от плънката и вода. Можете да сложите по резен масло върху картофите, а ако искате ястието да е постно, покапете с растителна мазнина.
Гювечът се слага в студена фурна, за да не се пръсне. Пуска се на 190 градуса и се пече за 1:30 часа. А после можете да сервирате красивото ястие. Гледайте видеото на Звездев по-горе, за да разберете как точно се приготвя.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ