Пълнени домати с яйце и сирене
Доматени кошнички със сирене и яйца.
Пълнени домати със сирене по шопски се готвят в канала Dazzle Spoon, като се показва модерен и апетитен вариант за предястие с народни продукти и вкус. Елегантно, безместно, леко пикантно и с дъх на българска кухня, това предястие е както връщане към родните корени, така и добро представяне на националната кухня пред чужденци.
Първо капачетата на доматите се отрязват и сърцевината се издълбава с вилица. Можете да поръсите с чубрица или мащерка за аромат. Следва да напъхате в кошничките нарязано на парченца сирене, по едно малко люто чушле, наситнена гъбка от буркан, парченца сладка чушка. Оставете си място на финала, за да чукнете по яйчице. Ако искате - използвайте пъдпъдъчи, за да не са прекалено големи. После върнете капачетата и запечете на 200 градуса за 20-30 минути. Сервирайте с хлебче или крутони за гасене на лютивината.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ