Пълнени домати с шунка, яйце и кашкавал
Доматени кошнички с яйца, колбас и кашкавал.
Необходими продукти:
- 6 големи червени твърди домата
- 120 г шунка или бекон на парче (не на слайсове)
- перцата на 2 стръка пресен лук
- 6 яйца
- сол и пипер
- 90 г кашкавал
- 2 с.л. олио
- 6 листа магданоз, босилек или друга прясна подправка за украса
Начин на приготвяне:
1. Отрежете горното капаче на доматите и с нож внимателно отделете меката сърцевина. След това я изгребете с чаена лъжичка и запазете за друго готвене.
2. Получените кошнички поръсете отвътре със сол и пипер.
3. Нарежете на маки кубчета шунката или друг избран от вас мек колбас. Разпределете в кошничките.
4. Върху колбаса поръсете наситнени пера зелен лук.
5. Отгоре чукнете по едно яйце и поръсете със сол и пипер.
6. Нмажете дъното на тава с олио. Ако доматите се застопоряват върху капачетата, сложете първо капачетата с разреза надолу към тавата и върху тях - доматите. Ако се накланят много, не слагайте капаците за основа.
7. Рендосайте кашкавала и разпределете върху яйцата в кошничките.
8. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
9. След изваждане украсете с по листенце зелена билка и поднесете.
Източник: YouTube/Schnelles Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ