Пълнени гъби с рулца от раци
Гъбени кошнички с майонеза и рулца от раци.
Необходими продукти:
- 500 г пресни гъби
- 200-250 г рулца от раци
- 100 мл майонеза
- 2-3 стръка зелен лук
- риган по желание
- 120 г кашкавал
- 20 г пармезан по желание (или още 50 г кашкавал)
Начин на приготвяне:
1. Отделете пънчетата на гъбите и ги запазете за бульон или супа. В тази рецепта няма да ви трябват.
2. Шапчиците измийте, почистете и подсушете. Подредете в тава, застлана с хартия за печене.
3. Лука и рулцата от раци наситнете, а кашкавала - рендосайте. Смесете ги в купа.
4. Залейте с майонезата, добавете подправки на вкус и разбъркайте.
5. С получената смес напълнете гъбите. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-тина минути.
6. След изваждане поръсете с рендосан пармезан или кашкавал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ