Пълнени гъби с наденица и кашкавал
Гъбени кошнички с плънка от месо и лук.
Необходими продукти:
- 300 грама наденица
- 500 грама гъби
- 2 глави лук
- сол и пипер на вкус
- 2 с.л. растителна мазнина
- 200 грама кашкавал
- зелени подправки на вкус (пресен лук, копър и др.)
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво гъбите, отделете пънчетата от кошничките и нарежете пънчетата на ситно.
2. Наденицата нарежете на малки кубчета, лука наситнтене и запържете до златисто в растителната мазнина. Щом покафенее, добавете при него наденичките, гъбените пънчета, сол и пипер на вкус. Гответе няколко минути.
3. Рендосайте кашкавала.
4. Подредете капачетата, обърнати с дупката нагоре в намаслена тавичка и ги напълнете със запръжката. Най-отгоре сложете рендосан кашкавал.
5. Печете около 30 минути в средата на предварително загрята фурна на 200 градуса. Кашкавалът трябва да стане златист.
6. При сервиране поръсете с наситнени зелени подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ