Пълнени гъби с лук и кашкавал
Гъбен ордьовър с майонезен сос, чеснов дъх и лучена сърцевина.
Необходими продукти:
- 12 големи гъби
- 2 глави лук
- 100-150 грама кашкавал
- 150 грама майонеза
- 2-4 скилидки чесън по желание
- сол и черен пипер на вкус
- 2-4 с.л. мазнина за пържене
- 1 с.л. мазнина за намазняване на тавичката
- листа зелена салата за застилане на платото
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво гъбите и извадете внимателно пънчетата им, за да не се счупи капачето.
2. Гъбите продредете в намазнена тавичка или тавичка, застлана с хатиено фолио за печене.
3. Наситнете лука и го запържете в сгорещена мазнина. Щом започне да покафенява, добавете нарязаните на ситно гъбени пънчета и чесъна, ако ще слагате такъв. Сложете сол и пипер на вкус.
4. Разпределете плънката в гъбените кошнички и отгоре запечатайте с майонеза.
5. Печете до омекване на гъбите - около 30-40 минути - на 200 градуса в средата на фурна без вентилатор.
6. Малко преди да извадите гъбите, ги дръпнете за минута, поръсете с рендосания кашкавал и върнете да се запече до получаването на златиста коричка.
7. Извадете ордьовъра върху листа зелена салата или в плато с друга зеленчукова украса по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ