Пълнени гъби с бекон и ориз
Вкусни и ароматни пълнени печурки.
Необходими продукти:
- 1 печурка
- 1 лента бекон
- 1 олио (по желание)
- 1/2 малка глава лук
- 1/4 чаша ориз (приготвен според инструкциите на опаковката)
Начин на приготвяне:
1. Измийте и отцедете гъбите. Отрежете пънчетата.
2. Пригответе ориза според инструкциите на опаковката.
3. Нарежете бекона на резени от по 1-2 см.
4. Загрейте фурната на 180ºС.
5. Задушете лука, пънчетата от гъбите и бекона в тиган.
6. Сложете капачетата на гъбите в тавичка за печене, покрита с фолио.
7. Напълнете гъбите с ориза, върху всяка гъба сложете сместа от бекон и лук.
8. Печете около 20 мин. или до готовност.
9. Извадете от фурната и отгоре сложете маслини и сол и пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ