Пълнени бутерки с бити белтъци и орехи
Сладки банички от бутертесто с бити белтъци, канелен дъх и ядки.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто от 500 г
- 2 белтъка
- 1 жълтък
- 3 с.л. пудра захар
- малко брашно за разточването
- 1 ч.л. канела
- 150 г орехи или други ядки по желание
Начин на приготвяне:
1. Бутер тестото оставете да се отпусне на стайна температура.
2. Белтъците изсипете в суха купа и започнете да разбивате с миксер. Постепенно добавете пудра захарта към тях.
3. Ядките натрошете или нарежете с нож.
4. Разделете с нож бутер тестото на две равни части и разточете на правоъгълници върху набрашнен плот. Разпределете отгоре битите белтъци, върху тях поръсете с ядки, а отгоре - с канела. Завийте на руло откъм по-дългата страна, за да не станат прекалено дебели сладките.
5. Нарежете на напречни рулца и подредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Намажете с разбит жълтък.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса за 30-35 мин. - до позлатяване на кората.
7. След охлаждане прехвърлете в чиния и по желание поръсете с пудра захар през цедка за разкош.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ