Регистрация

Пълнени бутерки с бити белтъци и орехи

Пълнени бутерки с бити белтъци и орехи
Средно   |   Порции 12-16 броя   |   Видяна: 982

Сладки банички от бутертесто с бити белтъци, канелен дъх и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутер тесто от 500 г
  • 2 белтъка
  • 1 жълтък
  • 3 с.л. пудра захар
  • малко брашно за разточването
  • 1 ч.л. канела
  • 150 г орехи или други ядки по желание

Начин на приготвяне:

1. Бутер тестото оставете да се отпусне на стайна температура.

2. Белтъците изсипете в суха купа и започнете да разбивате с миксер. Постепенно добавете пудра захарта към тях.

3. Ядките натрошете или нарежете с нож.

4. Разделете с нож бутер тестото на две равни части и разточете на правоъгълници върху набрашнен плот. Разпределете отгоре битите белтъци, върху тях поръсете с ядки, а отгоре - с канела. Завийте на руло откъм по-дългата страна, за да не станат прекалено дебели сладките.

5. Нарежете на напречни рулца и подредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Намажете с разбит жълтък.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса за 30-35 мин. - до позлатяване на кората.

7. След охлаждане прехвърлете в чиния и по желание поръсете с пудра захар през цедка за разкош.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта