Пълнена франзела със свинска пържола
Топъл сандвич с чесново хлебче и свинско месо.
Необходими продукти:
- 1 голяма свинска пържола без кост
- 1 франзела или 2 багети
- сол и черен пипер
- 2 с.л. олио
- 10 г масло
- 2 скилидки чесън
- клонка розмарин
За чесновия сос:
- 20 г масло
- 4 скилидки чесън
- 50 г кашкавал или пармезан
- 1/2 връзка копър
Начин на приготвяне:
1. Пържолата разрежете на две части през средата по дължина, така че да се получат две по тънки, но също толкова дълги пържолки.
2. Овкусете със сол и пипер.
3. Сгорещете олиото на много силна температура в тиган и сложете пържолките вътре. Трябва да се готвят по 1-1:30 минути от страна.
4. Пуснете в олиото клонката розмарин и нарязаните на шайби скилидки чесън. Щом обърнете от втората страна, добавете и маслото и заливайте със соса мръвките непрестанно. Извадете от тигана щом са готови.
5. Махнете крайщата на франзелата или багетите. Ако работите с франзела, разделете я на две по-малки франзелки като срежете през средата по ширина. Издълбайте от сърцевината на хляба така, че кората да остане като опаковка. Напъхайте месото в нея, като преди това можете да намажете образувалата се в хляба хралупа с останалата в тигана мазнина от готвенето на месото.
6. Разтопете маслото за сосоа и го смесете с намачкания на паста чесън, наситнения копър и сол на вкус. С четка намажете хляба хубаво с чесновия сос.
7. Прехвърлете в тавичка и запечете на 175 градуса за 15-20 минути. След изваждане поръсете кората с рендосан кашкавал, пармезан или друго жълто сирене.
8. Можете да нарежете на по-малки рулца или да сервирате сандвича цял. По желание поднесете листни зеленчуци и сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ