Регистрация

Пълнена тиква цигулка с леща и гъби

Пълнена тиква цигулка с леща и гъби
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 6649

Печена тиква със зеленчуци и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 тиква цигулка, разрязана надлъжно наполовина
  • 200 г леща (от консерва)
  • 1 глава червен лук
  • няколко гъби печурки, нарязани наполовина
  • 150 мл гореща вода
  • сокът от половин лимон
  • 1 с. л. канела
  • 1 с. л. семена от кимион
  • 1 с. л. млян кимион
  • 1 ч. л. червен пипер
  • щипка лют червен пипер
  • 1 с. л. мента
  • 1 с. л. магданоз

Начин на приготвяне:

1. Поръсете двете половинки тиква със зехтин и печете в продължение на половин час на температура 190 °С. Когато тиквата се опече, изгребете месото от двете парчета.

2. Запържете лука и подправките. Добавете лещата, месото от тиквата и вода. Оставете да къкри, докато водата почти напълно се абсорбира.

3. Прибавете лимоновия сок и подправките, след което напълнете всяка от двете половинки тиква със сместа. Печете още 15 минути и сервирайте със салата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
3
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта