Пълнена тиква с кайма и тофу
Печена тиква, пълнена с кайма и залята със сос.
Необходими продукти:
- ½ тиква (разрязана на две и изчистена от семето)
- кайма
- тофу
- сол и пипер
- 1 супена лъжица соев сос
- царевично нишесте
- пилешки бульон
- шепа ситно накълцан лук
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете тофу, каймата, пипера, солта, соевия сос и царевичното нишесте.
2. Смесете ги много добре, с помощта на ръцете си.
3. Готовата смес поставете в тиквата.
4. Поставете тиквата в тенджера под налягане или във фурна и печете, докато омекне.
5. В отделен съд запържете лука, докато покафенее. Изсипете пилешкия бульон и оставете да къкри.
6. В купа смесете 2 супени лъжици царевично нишесте с малко вода и го прибавете към пилешкия бульон, за да се сгъсти.
7. Сервирайте тиквата, като поливате обилно с приготвения сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ