Регистрация

Печени пилешки бутчета със сос Арабята

Печени пилешки бутчета със сос Арабята
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1394

Пиле арабята - пилешки бутчета на фурна с доматен сос и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 4 цели пилешки бутчета
  • 200 г червен лук
  • 2 червени сладки чушки - около 220 г общо
  • 1 ч.л. лют пипер на люспи
  • 4 скилидки чесън
  • 150 мл бяло сухо вино
  • 800 мл консерва домати в доматен сос
  • 200 мл пилешки бульон
  • 3-4 стръка пресен босилек
  • 1 ч.л. захар
  • 2 ч.л. сол
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олиото в голям тиган и запържете бутчетата на силен огън за по 5 минути от страна като започнете от страната с кожата. Прехвърлете ги в тава с кожата нагоре.

2. В тигана от готвенето им, без да забърсвате мазнината, изсипете наситнения червен лук и гответе на умерен огън при периодично бъркане 4 минути. Добавете нарязаните на полумесеци сладки червени чушки и гответе още 2 минути.

3. Овкусете с лютия пипер, наситнения или намачкан чесън и залейте с бялото вино. Оставете да кипне и да къкри 3 минути.

4. Залейте с доматите от консерва и пилешкия бульон, добавете 2 ч.л. сол, захарта и босилека, разбъркайте, сложете капак и оставете да къкри 10 минути.

5. Пилешките бутчета поръсете със сол и пипер и залейте с готовия сос.

6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

7. Поднесете с листа пресен босилек и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта