Пълнени яйца с майонезен сос
Яйчени хапки с плънка от стрит жълтък, майонеза и горчица.
Тази рецепта е хитра идея да спасим положението, ако приятелска компания се обади, че ще намине у дома. Внезапните гости са странна изненада, която хем радва, хем докарва до паника домакинята, останала с празен хладилник. Идеята е руска, но в моята рецепта се слага по-малко майонеза, защото северното мезе е способно да се превърне в калорийна бомба, която може да се взриви.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 3 с.л. майонеза
- 2 ч.л. горчица
- сол и пипер на вкус
- магданоз за украса
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата, като ги оставите да кипят 10 минути след завирането на водата.
2. Извадете яйцата, охладете под течаща студена вода, обелете и разполовете.
3. С лъжичка игребете жълтъците и ги намачкайте с вилица или стрийте между пръстите си.
4. Добавете майонезата и горчицата при жълтъците, сложете сол и пипер на вкус и разбъркайте докато се получи сравнително еднородна смес.
5. С лъжичка напълнете обратно белтъците със сместа и подредете хапките в чиния.
6. По желание боцнете по листенце магданоз в средата на всяка половинка пълнено яйчице. Готово е за сервиране!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ