Регистрация

Пълнени яйца с домашна майонеза

Пълнени яйца с домашна майонеза
Лесно   |   Порции 24 броя   |   Видяна: 994

Кошнички от варени яйца с плънка от майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 жълтъка
  • 2 скилидки чесън
  • 120 мл олио
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 12 яйца

Начин на приготвяне:

1. Жълтъците оставете да се стоплят на стайна температура в съда, в който ще правите майонезата.

2. Сварете яйцата.

3. Непосредствено преди да започнете разбиването добавете щипка сол и 2 щипки захар при жълтъците. Започнете да наливате бавно олиото при непрестанно бъркане. С пасатор става по-лено, но може и с миксер.

4. Когато се получи гъста и гладка майонеза, добавете лимоновия сок, разбъркайте и после добавете още сол, черен пипер, горчицата и чесъна. Разбийте отново.

5. Сварените яйца разделете на половинки. Жълтъците стрийте през пръсти в майонезата. След това с пош или лъжица напълнете белтъците с майонезената смес.

6. По желание отгоре украсете с подправка - прясна, на прах или на зърна.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта