Пушени миди с домат
Средно | Порции 4
| Видяна: 2594
Миди с винен сос.
Необходими продукти:
- кедров талаш/дъски, накиснати за минимум 4 часа
- 1 кг пресни миди
- 1 консерва доматено пюре
- 1 консерва домати (или пресни домати)
- 1 ч.л. чесън или 4 скилидки чесън, фино нарязан
- 2 стръка зелен лук, нарязан
- 1 ч.л. едро смлян лют червен пипер
- 1/4 ч.л. мащерка
- 1 дафинов лист
- 1/4 ч.ч. червено вино
Начин на приготвяне:
1. Накиснете дървото.
2. Почистете мидите, отстранете тези, които са се отворили.
3. Сгответе доматите, пюрето, винотото и подправките, като ги оставите да заврят и намалите котлона. След това варете 45 мин.
4. Загрейте барбекюто на среден - средно-силен огън и сложете талаша. Оставете да престои 30 мин.
5. В тиган за барбекю, сложете доматения сос и мидите и гответе докато мидите се разтворят.
6. Махнете тези, които останат затворени и поднесете.
Най-важните съставки
дафинов лист, домат, доматено пюре, зелен лук, мащерка, миди, червен пипер кайен, червено вино, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45-60 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ