Пухкав кекс с череши и шоколад
Кекс с цели череши, ванилия и кисело мляко.
Кейк с череши и шоколадова заливка правят в канала Dazzle Spoon, като приготвят бабиния плодов сладкиш по различна рецепта. Чистенето на черешите не е приятно занимание, но във видеото можете да разберете как става бързо и лесно премахване на костилката на черешите със сламка. Следва да оставите плодовете да отцедят водата си върху домакинска хартия. Така кексът няма да стане глетав.
А през това време се прави тестото. С миксер се разбиват яйцата, добавя се ванилия, олио, кисело мляко и захар. Брашното се пресява с бакпулвера в купа и се добавя към сместа постепенно. Когато тестото е гладко и без бучки, можете да продължите с останалата част. Поръсете черешите с брашно, за да издърпа допълнително влагата им. Намазнете и набрашнете форма за кексове с дупка. Сипете около 1/3 от тестото, а след това подредете черешите. Залейте с останалото тесто и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 45-50 минути.
По желание след изваждане на сладкиша, можете да го поръсите с пудра захар и да покапете с течен или разтопен на водна баня шоколад. Не дърпайте от формата докато е топъл - може да се накъса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ