Пуешко филе с картофи на фурна
Печено пуешко с подправки и картофи.
Необходими продукти:
- 1 кг пуешко филе или пуешко месо от бут
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. сух риган
- 1 ч.л. къри на прах
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сух кориандър по желание
- 1 ч.л. олио
- 1,2 кг картофи
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. универсална подправка
- 1 ч.л. куркума
- 2 с.л. олио
- клонка розмарин
- пресен лук по желание за поръска
Начин на приготвяне:
1. Пуешкото месо нарежете на хапки и прехвърлете в купа.
2. Поръсете със сол, червен пипер, чесън на прах, риган, къри, черен пипер и кориандър, залейте с 1 с.л. олио и разбъркайте. Оставете да се маринова за 30 минути.
3. През това време обелете картофите, измийте и нарежете на парчета като разполовите и след това всяка половинка режете на триъгълници. Прехвърлете картофите в друга купа.
4. Овкусете ги със сол, универсална подправка и куркума, покапете с 2 с.л. олио и разбъркайте много добре.
5. Картофите и месото пресипете в тавичка и разбъркайте хубаво заедно. Сложете клонка розмарин и завийте с алуминиево фолио.
6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. След това махнете фолиото и клонката розмарин и гответе още 20 минути, за да хване коричка.
7. Поднесете по желание с поръска от наситнен пресен лук.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ