Пуешко с праскови, аспержи и броколи
Маринована пуйка с подправки.
Необходими продукти:
- 1 праскова
- 1 голяма пържола пуешко, нарязана на ивички
- 8 стръкчета аспержи
- 8 розички броколи
- 1 стрък зелен лук, нарязан ситно
- пресен кориандър
- малко настърган джинджифил
За маринатата:
- 2 с. л. соев сос
- 2 с. л. мед
- малко настъргана лимонова кора и сок
Начин на приготвяне:
1. Разрежете прасковата на 9 резена.
2. Намачкайте един от резените и го смесете в купа със соевия сос, меда и лимона. добавете пуешкото месо и оставете в маринатата за поне 15 минути.
3. Леко сварете аспержите и броколите в подсолена вода за 5 минути.
4. Изпържете пуешкото, добавете зеления лук, аспержите, броколите и джинджифила.
5. Когато всичко се сготви добре, добавете ситно нарязания кориандър и сервирайте с варен ориз и резените праскова.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ