Пуешко с картофи, лук и кисели краставички
Ястие с месо от пушеки бут с лук, картофи, кисели краставички и доматен сос.
Необходими продукти:
- 4 с.л. олио
- 700 г картофи
- 500 г месо от пуешки бут
- 2 глави лук
- 2 с.л. доматен концентрат
- 250 г кисели краставички
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 дафинов лист
- 350 мл вода
- 2 скилидки чесън
- листа магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пуешкото месо нарежете на хапки, лука - на полумесеци, киселите краставички - на ситно и на финала - картофите обелете, измийте и нарежете на жулиени.
2. В голям тиган с незалепващо покритие сипете олиото, сгорещете на силен огън и изсипете картофите. Гответе 4 минути, обърнете и гответе още 4 минути. След това намалете огъня и гответе 12 минути като обръщате на всеки 3 минути. Готовите картофи извадете в отделен съд.
3. Изсипете в тигана месото и гответе 6 минути при периодично бъркане на силен огън. Добавете лука и гответе още 3 минути като бъркате.
4. Оформете кладенче в средата на тигана и изсипете в него доматения концентрат и киселите краставички. Внимателно ги размешайте с цялото ястие. Овкусете със сол и пипер, залейте с водата и добавете дафиновите листа. Щом закипи, намалете огъня на слаб, сложете капак и оставете да се готви 15 минути.
5. Изсипете картофите в ястието, размешайте и отново сложете капака. Гответе още 15 минути. Пробвайте картофите дали са се разварили добре.
6. Добавете наситнения чесън, опитайте на подправки и разбъркайте. Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ