Пуешко с бешамел, праз и картофи
Мусака с праз лук и пуешки хапки в маслен сос.
Бон Апети
Излъчен на 03.11.2017
Вкусно ястие с пуешко готвят Лора и Стоян като използват идеята за мусака, но правят храна, която доста се различава от познатата кайма с картофи. Гозбата е с месо от пушеки бутчета, което можете да замените пуешки гърди или да импровизирате с пилешко. Мръвките се сгушват между два реда картофи в компанията на сос Бешамел и задушен праз лук. Изглежда красиво, а колко е вкусно, ще разберат само онези, които го опитат.
Първо нарязваме голямо количество праз лук и го задушаваме в съд с разтопено масло, като доливаме вода. Изчакваме лука да омекне и да остане само на мазнина. В друг съд правим подобие на сос Бешамел като към маслото с брашно и мляко вместо индийско орехче слагаме горчица. Осоляваме и опипряме и добавяме нарязаното на хапки месо в соса. Разбъркваме, изсипваме вътре и задушения праз лук и разбъркваме отново.
Картофите се режат на шайби и половината от тях се подреждат на дъното на намаслена тава. Овкусяват се със сол и пипер. Отгоре се изсипва месото с праза и соса, заравнява се и се покрива с останалите шайби картофи. Те също се посоляват и опипрят. Ястието се завива във фолио и се пече 25 минути на 180 градуса. После фолиото се отстранява и се допича още толкова време без него.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ