Прясна сьомга с хрупкава коричка
Лесно | Порции 1
| Видяна: 4180
Печена сьомга в джоб със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 150 г прясна сьомга
- 1 с.л. царевично брашно
- половин ситно нарязан морков
- половин с.л. пресен магданоз, ситно нарязан
- половин ч.л. чесън на прах
- черен пипер
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 220 градуса. Покрийте тава за печене с леко намазнена хартия за печене и сложете сьомгата в нея, като поръсите с малко сол.
2. В малка купа смесете царевичното брашно с магданоза, чесъна на прах, черния пипер и малко зехтин по желание. Покрийте сьомгата с хартията за печене, за да стане като в джоб. Така няма да загори и повърхността ще стане хрупкава.
3. Печете 30-35 минути в предварително загрятата фурна. Сервирайте топла.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ