Пролетни рулца с патешко и сосове
Патешки хапки със сос от череши и равен.
Необходими продукти:
- 6 готови кори за пролетни рулца
- 6 листа градински чай
- 6 листа босилек
- 6 листа кориандър
- 6 резена тиквички, задушени до омекване
- 6 резена сладки картофи, задушени до омекване
- 60 - 80 г патешко, нарязано на 6 тънки филийки
За соса с ревен и череши:
- 1 ч.л. балсамов оцет
- ¼ ч нарязан ревен
- ¼ ч консервирани череши
- 1 ч.л. портокалова кора
- 1 ч.л. зелен лук, нарязан на колелца, за украса
За фъстъчения сос:
- 1 с.л. вода
- 1 с.л. фъстъчено масло
- 1 ч.л. соев сос или рибен сос
- ½ ч.л. сусамово олио
- щипка едро смлян чили пипер
- 1 тайландска чушка, нарязана фино на кубчета, за украса
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете в тенджерка всички необходими продукти за соса с ревен за 5 – 10 мин. до омекването на ревена.
2. Пюрирайте с блендера до гладкост.
3. Сложете в малка купа и украсете със зелен лук. Заделете.
4. Сгорещете необходимите за фъстъчения сос продукти.
5. Сложете в купа и украсете с нарязаната чушка. Заделете.
6. В купа с вода на стайна температура накиснете корите за рулца до омекване.
7. Разстелете ги върху работната повърхност и сложете по един лист от всяка подправка и по едно парче от останалите продукти в средата.
8. Навийте на руло, като подпъхнете краищата, така че да останат вътре.
9. Нарежете всяко руло на две по диагонал и поставете изправени върху плоския край.
10. Поднесете със сосовете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ