Пролетна салата със сирене и дресинг
Салата от листни зеленчуци с млечен дресинг, краставици и репички.
Бон Апети
Излъчен на 19.04.2018
Предложение за свежа салата от листни зеленчуци в затоплящото се време отправят Лора и Стоян, като приготвят една нискокалорична салата със спанак, маруля, краставица, пресен лук и репички. Предястието има нестандартен вкус, защото лукът се маринова в оцетен сос със захар, а салатата се овкусява с микс от заквасена сметана и мляко. Поднася се с орехи и сирене, за да е наистина питателна и да може да мине и за диетично основно във времето, когато най-силно искаме да свалим килцата след Великден.
Първо наситняваме пресния лук и го прехвърляме в купа. Заливаме с бял винен оцет, добавяме захар и сол. Оставяме за 10-тина минути да се маринова. През това време накъсваме измитите листенца салата, добавяме бейби спанак към тях, краставица, нарязана на кубчета и репички на шайби. Смесваме всичко заедно.
В купа смесваме заквасена сметана с прясно мляко, наситнена прясна мента, сол и маринования лук с част от маринатата. С този сос заливаме салатата, разбъркваме и разпределяме в индивидуални порции. Отгоре натрошаваме бяло сирене и поръсваме с орехи или друг вид ядки по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ