Принцеси със сирена в стил пица
Пицети от филийки хляб със сирена, домати и босилек.
Тази идея ми хрумна една неделя, когато реших да разчистя хладилника от доста остатъци от сирена, с които предишната вечер с приятели дегустирахме вина. Домързя ме да замеся тесто за пица, а и в кухнята имаше почти цял отворен хляб. Затова реших да направя пица, но върху основа от филия хляб. Всички вкъщи много харесаха крайния резултат – ето как се получи най-бързата домашна пица.
Необходими продукти:
- 8 филии хляб
- 2 средни домата
- 200 г кашкавал
- 200 г пушено сирене
- 100 г ементал
- синьо сирене по желание
- листенца пресен босилек
- риган или сминдух за поръсване
За соса:
- 2 средни домата
- 4-6 листа босилек
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Подредете си филиите хляб в голямата тава за фурна, застлана с хартия за печене.
2. Доматите за соса обелете, махнете течната сърцевина и семките и нарежете на едро в купата на блендера. Добавете сол и пипер и листата босилек и пюрирайте до получаваето на ароматен доматен сос за пици. След това намажете филиите хляб с него.
3. Направете си заготовки на сирената като рендосате кашкавала, ементала нарежете на кубове със страна около 2 см., а пушеното сирене – на полумесеци. Доматите обелете и нарежете на парченца като отново заделите сърцевината за друго ястие, ако е прекалено течна.
4. Половината от кашкавала поръсете върху филиите. След това подредете ементала и пушеното сирене без да се застъпват. Ако ще слагате синьо или бяло сирене – наронете ги с пръсти отгоре. След това поръсете останалия кашкавал. Отгоре подредете доматите и листенца босилек. Поръсете със сминдух, риган или друга ароматна подправка, която харесвате за пица със сирена.
5. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-тина мнути. Сирената трябва да се разтопят, без да загарят или хващат кафява коричка.
6. Поднесете по желание с домашна майонеза с добавка от чесън и кисело мляко – доста си върви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ