Швейцарски сандвичи с яйце и кашкавал
Принцеси с яйце и кашкавал по швейцарски.
Препечени филии с яйце и кашкавал или иначе казано - рецепта за яйца по швейцарски показва Иван Звездев в своя канал Кухнята на Звездев. Това е идеалното основно - за закуска, обяд или вечеря, което можете да сготвите лесно и бързо и да се насладите на страхотен топъл сандвич.
Първо тавата се маже богато с масло и отгоре се нареждат филии бял хляб. Върху тях се слага рендосано жълто сирене - можете да заложите на швейцарски вариант като грюйер или да решите проблема лесно, като използвате обикновен кашкавал, гауда или чедър, които се намират по-лесно в хранителната верига. Следва да оформите кладенче и да чукнете по едно яйце върху всяка филия. Отгоре се покапва с разтопено масло, поръсва се с подправки и се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса за 10-12 минути или до желаната готовност на яйцето. Добре е белтъкът да е изпечен, а жълтъкът да остане рохък. После просто вадите от фурната и хапвате топла и вкусна храна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ