Пресни картофи с варени яйца и репички
Картофена салата с яйца, краставица, пресен лук и репички.
Бон Апети
Излъчен на 13.04.2018
Пресни картофки на пара със зеленчуци и сметанов сос готвят Лора и Стоян, за да представят пролетен прочит на обичаната картофена салата без месо, в която се настанява свежестта на репички, краставица и пресен лук, създава се допълнителна питателност от добавката на варени яйца и неустоима профирност от заливката със заквасена сметана, майонеза и пресен копър.
Приготовлението започва с поставяне на измитите малки картофчета в съд за готвене на пара. После ги забравяме за известно време, през което вършим останалата работа по направата на предястието. Яйцата се сваряват до твърдост - около 8 минути след завирането на водата. Обелват се и се нарязват на лентички или полумесеци. На кръгчета режем краставицата, репичките и пресния лук. Копъра наситняваме.
Сварените картофки се оставят цели, а по-големите от тях се нарязват на едро - целта е парчетата цели картофчета и нарязани да са сравнително еднакви. Изсипват се в купа, добавят се краставицата, репичките и лука. В друг съд приготвяме дресинга като смесваме майонеза със заквасена сметана и половината от копъра. Подправяме със сол и пипер, изливаме соса върху салатата и разбъркваме. Прехвърляме в индивидуални порции и поръсваме с остатъка от наситнения магданоз. Не е най-красивото на вид ястие, но е вкусно и свежо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ