Предястие с ориз, рулца от раци и майонеза
Варен ориз с майонеза, кисели краставички и рулца от раци.
Необходими продукти:
- 100 г ориз
- 150 г рулца от раци
- 8 с.л. царевица от консерва
- 200 г кисели краставички
- 5-6 с.л. майонеза
- лют сос по желание
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза в подсолена вода до готовност.
2. През това време си нарежете рулцата от раци и киселите краставички на кубчета и в купа ги смесете с царевицата.
3. Сварения ориз отцедете хубаво през цедка или гевгир и изчакайте топлината му да изпари всяка задържана между зрънцата вода. Чак тогава го прибавете към останалите продукти.
4. Залейте с майонезата и разбъркайте. Добавете сол, ако е необходимо, както и няколко капки лют сос по желание. Можете да поднесете просто така купата, като боднете листенце магданоз в средата или да проявите креативизъм и да сервирате сместа на индивидуални хапки, поставени със супена лъжица върху листенца бейби салата или парчета от листа маруля. Първият вариант е по-практичен, вторият - по-красив, но и пипкав.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ