Регистрация

Предястие с калмари и моркови

Предястие с калмари и моркови
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1195

Варени туби от калмари със зеленчуци и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г туби от калмари (най-добре си ги купете почистени за директно готвене, ако нямате уменията да се справите с тях)
  • 3 моркова
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 6 кисели краставички по желание
  • 3 яйца
  • 3 с.л. майонеза
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пуснете яйцата да се сварят до твърдост.

2. В тенджера кипнете около 1,2 литра вода. Щом заври, пуснете в нея измитите моркови и оставете да се варят за 3 минути. След това не изхвърляйте водата.

3. Щом заври отново сипете 1 с.л. сол. Когато солта се разтвори и водата пак кипне, пуснете тубите калмари да се готвят за 1 минута и 30 секунди. След това извадете и отделете настрани.

4. Морковите рендосайте и изсипете в купа. Добавете към тях обелените и нарязани на парчета яйца, наситнения лук и нарязаните на кубчета кисели краставички.

5. Тубите от калмари нарежете на тънки кръгчета и прибавете към останалите продукти.

6. Залейте с лимоновия сок, овкусете със сол и пипер и добавете майонезата. Разбъркайте и предястието е готово.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта