Регистрация

Прасенце от бутер тесто с плънка от свинско

Прасенце от бутер тесто с плънка от свинско
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2761

Тестени прасенца в стил банички с месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 грама свинско месо или кайма
  • 1 глава лук
  • 4 с.л. растителна мазнина
  • сол и пипер на вкус
  • 500 грама бутер тесто
  • 1 яйчен жълтък
  • 1 с.л. мляко по желание
  • 6 зърна черен пипер за украса
  • 6 зърна бахар

Начин на приготвяне:

1. Разгърнете бутер тестото и с помощта на отвора на чаша изрежете 6 не много малки кръга от него. Запазете си останалото тесто от изрязването.

2. Наситнете лука, ако ще използвате свинско месо го смелете или нарежете на малки хапки и сгорещете мазнината. Запържете в нея лука с месото и ги овкусете със сол и черен пипер.

3. Застелете тавичка с фолио за печене и преместете в нея три от кръговете. Разпределете в средата им плънката, намажете краищата с разбит жълтък с мляко и захлупете отгоре с другите 3 кръга.

4. Изрежете по-малки кръгчета от останалото тесто за зурличка. Залепете ги с малко мляко и жълтък за лицата и поставете по 2 зърна черен пипер за ноздри.

5. Ушичките оформете от тестени изрезки на полукръгове или триъгълници и сложете вурху главата.

6. Зърната бахар поставете за очи.

7. Намажете с жълтък личицата и пуснете да се пекат на 200 градуса за 20-25 минути.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта