Регистрация

Поширано азиатско пилешко и тиквички

Поширано азиатско пилешко и тиквички
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4951

Пиле с джинджифил и тиквичка, поръсено със сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки филета
  • соев сос
  • резени джинджифил
  • чесън
  • сусамови семена
  • 1 тиквичка, нарязана на филийки
  • 100 г басмати или обикновен ориз
  • гореща вода/бульон

Начин на приготвяне:

1. Измийте и отцедете ориза в тенджерка.

2. Сложете филетата върху ориза и заобиколете с джинджифил и чесън. Сипете малко соев сос върху пилешкото.

3. Сложете вътре гореща вода/бульон, колкото да покрие пилешкото.

4. Варете покрито с капак на слаб огън докато пилешко се свари.

5. Сложете тиквичката със сусама и малко сол.

6. Можете да прибавите тиквичката в тенджерката малко преди пилешкото да се с сготвило или да я поднесете студена с пилешкото и ориза.

 

Източник:www.opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта