Поширани яйца с кисело мляко и бульон
Яйца на чалбур - забулени яйца в млечен сос.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 400 мл телешки бульон
- 60 г масло
- 150 мл кисело мляко
- стрък пресен лук
- кимион, сол и пипер на вкус
- червен пипер за украса
Начин на приготвяне:
1. Кипнете бульона с маслото, като добавите в него кимион и наситнени пера пресен лук. Оставете го да поври 2-3 минути, след което спрете огъня.
2. Щом течността спре да кипи, чукнете в нея яйцата и оставете да се забулят. Извадете в две отделни порции.
3. В купа изсипете киселото мляко и добавете от бульона на готвенето, като сипвате през цедка. Добавете сол и пипер и разбъркайте.
4. С получената смес залейте яйцата. Поръсете с червен пипер за разкош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ