Регистрация

Поширани яйца с кисело мляко и бульон



Поширани яйца с кисело мляко и бульон
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1650

Яйца на чалбур - забулени яйца в млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 400 мл телешки бульон
  • 60 г масло
  • 150 мл кисело мляко
  • стрък пресен лук
  • кимион, сол и пипер на вкус
  • червен пипер за украса

Начин на приготвяне:

1. Кипнете бульона с маслото, като добавите в него кимион и наситнени пера пресен лук. Оставете го да поври 2-3 минути, след което спрете огъня.

2. Щом течността спре да кипи, чукнете в нея яйцата и оставете да се забулят. Извадете в две отделни порции.

3. В купа изсипете киселото мляко и добавете от бульона на готвенето, като сипвате през цедка. Добавете сол и пипер и разбъркайте.

4. С получената смес залейте яйцата. Поръсете с червен пипер за разкош.

Източник: YouTube/Кухнята на Звездев

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта