Регистрация

Постно зеле с гъби, моркови и лук

Постно зеле с гъби, моркови и лук
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1195

Задуешно зеле със зеленчуци и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 150 г лук
  • 150 г моркови
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1,2 кг зеле
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. захар
  • 150 мл вода
  • 250 г пресни гъби + 1 с.л. олио
  • листа магданоз

Начин на приготввяне:

1. Лука нарежете на полумесеци, зелето - на тънки лентички, а морковите рендосайте на едро ренде.

2. Сгорещете на умерен огън в много голям тиган олиото и изсипете лука. Гответе 2-3 минути докато омекне, добавете морковите и гответе още 2-3 минути.

3. Оформете кладенче в средата на тигана и изсипете доматената салца. Бъркайте я в кладенчето 1 минута, след това разбъркайте с лука и морковите.

4. Изсипете половината зеле в тигана, поръсете със сол и пипер, гответе няколко минути, добавете захарта и гответе още минута. Когато намали обема си достатъчно, че да можете да добавите и останалото зеле, го направете. Размешайте и налейте водата. Ако е вряла, още по-добре. Щом закъкри, сложете капак, намалете котлона и гответе 25 минути.

5. През това време почистете гъбите и ги нарежете на полумесеци. Сипете 1 с.л. олио в друг тиган и гответе 4-5 минути докато омекнат. Посолете и махнете от котлона.

6. Изсипете гъбите при зелето и разбъркайте добре. Опитайте на соленост и при необходимост подправете допълнително. Сложете капака и гответе на слаб огън още 6 минути.

7. Махнете от котлона, поръсете с листа пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта